Sus
Meniu / Pret / Comanda ☰

 
 
 
 

      Gheata carbonica este adesea utilizata in procesul de productie al vinului pentru a reduce temperatura ciorchinilor de struguri foare rapid, dupa culegerea acestora, cu scopul de a preveni fermentarea spontana.

 

         Principalul avantaj al folosirii ghetii carbonice in locul ghetii normale este ca raceste strugurii fara a adauga apa suplimentara. Apa suplimentara poate scadea concentratia de zahar din must, si, prin urmare, poate reduce concentratia de alcool din produsul finit.

 

         Gheata carbonica este, de asemenea, utilizata si in timpul fazei de macerare la rece. Dioxidul de carbon rezultat din sublimarea ghetii carbonice se aseaza pe fundul bazinului, fiind mult mai greu decat aerul normal. Acesta creeaza un mediu hipoxic, care ajuta la prevenirea dezvoltarii bacteriilor pe struguri pana cand incepe fermentarea cu tulpina dorita de drojdie.

 

gheata-carbonica-in-industria-vinuluivin-si-gheata-uscata

 

Comanda chiar acum gheata carbonica!

Preturi competitive!

Livram gheata carbonica in toata tara!