Gheata carbonica este adesea utilizata in procesul de productie al vinului pentru a reduce temperatura ciorchinilor de struguri foare rapid, dupa culegerea acestora, cu scopul de a preveni fermentarea spontana. Principalul avantaj al folosirii ghetii carbonice in locul ghetii normale este ca raceste strugurii fara a adauga apa suplimentara. Apa suplimentara […]
Pentru a transforma un concert intr-un eveniment cu succes garantat la public este recomandata folosirea unor efecte speciale. Dincolo de jocurile de lumini si de efectele pirotehnice, cu care ne-am obisnuit deja, in prezent este nevoie de ceva mai intens, cu un efect misterios si dramatic pentru a capta atentia publicului. Gheata carbonica este perfecta […]
Gheata carbonica nu este altceva decat forma solida a dioxidului de carbon (CO2). Dioxidul de carbon este gazul pe care il expiram si pe care plantele il folosesc in procesul de fotosinteza. Acest gaz este adesea captat in timpul proceselor industriale si utilizat pentru a produce gheata carbonica. Gheata carbonica este folosita cu preponderenta ca […]