Sus
Meniu / Pret / Comanda ☰

Ce poti face cu gheata carbonica?

Gheata carbonica (gheata uscata) este produsa cu ajutorul unor echipamente industriale de mare capacitate, ultraperformante, care pulverizeaza rapid dioxidul de carbon si determina trecerea acestuia din stare lichida in stare gazoasa.

Gheata carbonica sablare

Gheata carbonica este folosita in industria alimentara, ca agent de racire pentru pastrarea mancarurilor/bauturilor, in medicina, constructii si viticultura, dar si la petreceri, nunti sau evenimente (prezentari de moda, lansari de produse etc.), pentru a crea o atmosfera magica, de neuitat.

Pentru ca s-a observat ca mancarea nu numai ca nu se altereaza, dar nu isi pierde deloc din savoare, in tarile din vest se foloseste din ce in ce mai mult gheata carbonica pentru depozitarea si conservarea alimentelor. Si la noi in tara in industria alimentara, gheata uscata a inceput sa inlocuiasca din ce in ce mai mult metodele de inghetare traditionala.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Datorita temperaturii foarte scazute, gheata uscata se mai foloseste si pentru transportul produselor farmaceutice sau a probelor biologice, dar si pentru a incetini sau a accelera unele reactii chimice in laboratoarele de cercetare.

Pentru ca este neabraziva si nepoluanta, gheata uscata este utilizata si in constructii, in tehnologia sablarii.

Sablarea cu gheata carbonica este o metoda care castiga tot mai muilt teren si la noi in tara, pentru ca acest tip de gheata se evapora si nu lasa reziduuri, ca alte materiale traditionale folosite in acest scop.

Gheata uscata se foloseste de asemenea si in viticultura, pentru obtinerea unor vinuri de calitate superioara. Temperaturile scazute impiedica procesul de fermentare prematura a strugurilor culesi, care isi pastreaza mai bine aroma. De asemenea, prin adaugarea granulelor de gheata carbonica in timpul procesului de fermentare, se evita oxidarea mustului.

Pentru ca este spectaculoasa, gheata uscata este folosita pe multe platouri de filmare si scene de teatru, dar si la petreceri private. Fumul greu este produs cu ajutorul unor masini speciale, nu se ridica mai sus de 30-35 cm de podea, nu are miros si nu pateaza.

fum greu 3

Daca iti doresti o petrecere de nunta cu efecte speciale memorabile, poti folosi fumul greu cu gheata carbonica in momentul dansului mirilor, de exemplu.

gheata carbonica 5 carbonica.ro

La fel, poti folosi gheata uscata pentru a oferi unui pahar de sampanie sau unui cocktail aspectul de potiune magica.

gheata carbonica pentru cluburi

Consumate reci, bauturile alcoolice vor parea mai slabe si mai aromate. Bauturile la care s-au adaugat granule de gheata uscata vor avea un usor gust de sifon datorat adaosului de dioxid de carbon.

Atentie, pentru a evita degeraturile, atunci cand se lucreaza cu gheata uscata se poarta manusi, iar granulele din cocktail nu se inghit, pentru ca sunt foarte reci! Din cauza pericolului de hipercapnie cand sublimeaza in cantitati mari de dioxid de carbon gaz, gheata carbonica este bine sa fie expusa numai in aer liber, intr-un mediu bine ventilat.