Sus
Meniu / Pret / Comanda ☰

Gheata carbonica nu este altceva decat forma solida a dioxidului de carbon (CO2). Dioxidul de carbon este gazul pe care il expiram si pe care plantele il folosesc in procesul de fotosinteza. Acest gaz este adesea captat in timpul proceselor industriale si utilizat pentru a produce gheata carbonica. Gheata carbonica este folosita cu preponderenta ca agent de racire si are in acest sens o serie de avantaje.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Proprietatile unice ale ghetii carbonice:

  • temperatura mai scazuta decat cea a apei inghetate, -78.5°C
  • fara culoare
  • fara miros
  • bacteriostatic
  • fungicid
  • nu lasa reziduuri

Utilizarea ghetii carbonice in medicina

Transportul organelor pentru transplant si conservarea probelor biologice. Cel mai important aspect al folosirii ghetii carbonice in medicina este conservarea pe timp indelungat a probelor biologice si a organelor prelevate in vederea efectuarii transplantului. Datorita distantelor foarte mari dintre donatori si pacienti, este foarte important ca organele prelevate sa ajunga in conditii optime. Datorita proprietatilor sale unice, gheata carbonica este nelipsita din procesul de transportare al organelor prelevate.

Cauterizarea (procesul prin care este distrus un tesut) se poate face si cu gheata carbonica, procedura fiind preferata cauterizarii chimice.

Eliminarea ridurilor. In unele cabinete cosmetice medicale, gheata carbonica se foloseste pentru peeling facial. Astfel, liniile fine si ridurile sunt stopate si inlaturate.

Eliminarea acneei. Acneea se poate trata de catre dermatolog cu gheata carbonica aplicata o data pe saptamana. Asociata cu un regim alimentar adecvat, gheata carbonica poate face minuni cand vine vorba de intinerirea pielii.

Eliminarea verucile seboreice. Verucile seboreice au forma unor leziuni foarte bine delimitate, cu suprafata catifelata sau putin aspra. Culoarea lor variaza de la galben-deschis la negru. Acestea pot aparea pe fata, pe spate sau pe piept. Medicii dermatologi pot trata cu ajutorul ghetii carbonice verucile seboreice. Procedura presupune aplicarea de gheata carbonica la nivelul leziunii ce determina « inghetarea » acesteia. Leziunea se indeparteaza spontan in cateva zile. Dupa aceasta se poate observa un punct deschis sau inchis la culoare care se estompeaza in timp.

Atentie! Toate procedurile si aplicatiile prezentate mai sus trebuie executate doar in cadrul clinicilor specializate, sub coordonarea medicilor specialisti. Nu incercati aceste proceduri acasa! Riscati producerea unor arsuri foarte grave.

Puteti achizitiona gheata carbonica de aici: http://www.carbonica.ro/comanda-acum