Sus
Meniu / Pret / Comanda ☰

Ce este gheata carbonica?

Ceea ce numim gheață carbonică, nu este nimic altceva decât forma solidă a dioxidului de carbon, iar principala sa utilizare este legată, bineînțeles, de procesele de răcire, zăpada carbonică fiind un agent termic superior gheții tradiționale.

Gheata carbonica mai este denumita si „gheata uscata”, „zapada carbonica” sau „zapada uscata”.

 

Principalele avantaje

  • Temperatura de răcire a acestei forme solide a dioxidului de carbon este mai redusă decât gheața obținută în urma solidificării apei la temperaturi mai mici de 0° C.
  • De asemenea, comparativ cu gheața tradițională, gheața carbonică nu lasă urme vizibile în pahare sau în orice alt fel de recipiente în care este depozitată.
  • Este, de departe, soluția cea mai indicată atunci când dispozitivele de răcire nu funcționează la parametri optimi sau nu reprezintă o soluţie fezabilă.

 

Detalii importante

Cu toate acestea, având în vedere că temperatura mediului la sublimarea gheții carbonice este de -78.5° C, manipularea acesteia fără echipamente de protecție este extrem de periculoasă. Acest lucru se datorează faptului că, în cazul în care părțile corpului sunt expuse la această temperatură, rezultatul ar fi o serie de arsuri (așa-numitele „degerături”) cauzate de fenomenul fizic cunoscut drept „congelare”. De aceea, ori de câte ori manipulaţi gheață carbonică, folosiţi în mod obligatoriu ustensilele speciale.

 

Utilizări ale gheții carbonice

  • Cele mai întâlnite medii în care se folosește gheața carbonică sunt cluburile, barurile și petrecerile private. Pe lângă proprietățile termice ale acestui compus chimic, gheața carbonică poate oferi imagini spectaculoase datorită diferențelor foarte mari de temperatură dintre aceasta și mediul ambiant.
  • Gheața carbonică poate fi folosită foarte eficient de către laboratoarele medicale sau centrele de testare pentru transportarea probelor biologice sau a oricăror altor compuși care trebuie ținuți la temperaturi extrem de scăzute.
  • Transportarea alimentelor la distanțe mari pe cale aeriană poate fi făcută, de asemenea, cu ajutorul gheții carbonice, fără ca respectivele produse să se altereze. Industria alimentară folosește foarte mult acest tip de gheață, întrucât alimentele nu își pierd din savoare. Este metoda principală de păstrare, mai ales a cărnii, de către marile companii din industria alimentară.
  • Poate fi folosită la prepararea înghețatei.
  • O importantă utilizare a gheții carbonice o reprezintă sablarea. Aceasta este o tehnică de curățare sau de finisare a suprafețelor de metal, sticlă, piatră sau oricare alt fel de material solid. Având în vedere că celelalte procedee de sablare folosesc materiale care fie că sunt nocive, fie că deteriorează suprafaţa de lucru, gheața carbonică este din ce în ce mai des folosită în acest proces tehnologic, nelăsând reziduuri şi nepoluând mediul.

Comandati chiar acum gheata carbonica!

Preturi competitive!

Livram gheata carbonica in toata tara!