Sus
Meniu / Pret / Comanda ☰

Ce este gheața carbonică?

Gheața carbonică (sau zăpada carbonică) este un compus chimic, cunoscut ca și forma solidă a dioxidului de carbon. Este un compus incolor și inodor, neprezentând riscuri de aprindere sau de toxiinfecție, fiind în totalitate inofensiv din punct de vedere alimentar. Temperatura gheții carbonice în momentul sublimării este de -78.5° C. În plus, aceasta nu lasă urme în pahare sau în recipientele în care este depozitată.

 

Cum trebuie manipulată această gheață?

În nici un caz nu trebuie ca o parte a corpului să intre în contact direct cu gheața carbonică. De aceea, este foarte important ca aceasta să fie manipulată cu instrumente speciale (clești, mănuși izoterme).

 

Unde poate fi folosită?

  • Petreceri – gheața carbonică este foarte des folosită la diferite evenimente speciale pentru că oferă un fenomen fizic unic, așa-numitul „fum greu”. Acest lucru este rezultatul contactului gheții cu mediul ambiant. Diferența foarte mare de temperatură duce la formarea unei adevărate pături de fum greu.
  • Industria alimentară – gheața carbonică poate fi folosită foarte eficient în procesul de păstrare a alimentelor de orice tip. S-a demonstrat că este cea mai bună metodă de păstrare a cărnii, întrucât nu alterează deloc gustul și proprietățile acesteia.
  • Sablare – de asemenea, acest compus chimic este folosit la curățarea suprafețelor dure, de orice fel, de la metal la sticlă, fiind considerată cea mai eficientă metoda ecologică de a face un astfel de proces tehnologic.
  • Transportarea si depozitare probelor biologice – gheața carbonică poate fi folosită foarte eficient de către laboratoarele medicale sau centrele de testare pentru transportarea probelor biologice sau a oricăror altor compuși care trebuie ținuți la temperaturi extrem de scăzute.

 

În ce băuturi poate fi utilizată?

Nu contează tipul de băutură. Poate fi vorba, atât de băuturi tari, cât și de băuturi non-alcoolice. În ambele cazuri, efectele vor fi la fel de spectaculoase.

 

Cum poate fi cumpărată gheața carbonică?

Gheața carbonică poate fi comandată fie online, de pe acest site, fie prin comandă telefonică la 0764.99.88.77. De asemenea, avem mai multe modalități de plată care vor conveni cu siguranță nevoilor dumneavoastră.