Sus
Meniu / Pret / Comanda ☰

Fumul greu – ce este, cum se obtine

Fumul greu este un rezultat fizic ca urmare a folosirii gheții carbonice. Având în vedere că temperatura obţinută în procesul sublimării acestui compus chimic este de -78.5° C, la contactul cu mediul ambiant va rezulta un fum cu o densitate mult mai mare decât oxigenul din cameră. Acest lucru va face posibilă crearea unei pături de fum care nu se va ridica mai sus de 30-35 de centimetri de la podea. Pentru un astfel de efect, care poate dura aproximativ un sfert de oră, aveți nevoie doar de o cutie de gheață carbonică și o așa numită mașină de fum greu.

 

Principiile de funcționare a mașinii de fum greu sunt destul de complicate, însă, până la urmă, ceea ce contează este rezultatul vizibil. Cum probabil vă şi așteptați, întrebuințarea acestui fum greu este foarte întâlnită în cazul evenimentelor speciale. Nunțile, botezurile sau majoratele sunt momentele în care un astfel de efect poate face diferența între un eveniment comun și unul de basm.

 

Cele 15 minute de fum care ar rezulta ca urmare a folosirii unei cutii de gheață carbonică sunt mai mult decât suficiente pentru dansul mirilor de exemplu sau pentru sosirea tortului. Efectul durează, bineînteles, în funcție de cantitatea de gheată carbonică folosită.

 

În plus, gheața carbonică poate fi folosită și pentru carafele de vin sau paharele de şampanie. În contact cu lichidul din pahar, rezultatul va fi același fum greu, care treptat se va evapora din paharele mesenilor.

 

Așadar, adăugați un plus de magie momentelor speciale din viața dumneavoastră și nu ezitați să încercați gheața carbonică.

 

 

Comandati chiar acum gheata carbonica!
Preturi competitive!
Livram gheata carbonica in toata tara!